Du trenger:
150 g sukker
150 g lyst brunt sukker
100 g smør
2 dl kremfløte
3 ss lys sirup
1 ts saltflak, f.eks Maldon
litt nøytral olje
Finn fram en form, ca 15x15 cm. Jeg hadde faktisk en Tupperwareform i perfekt størrelse, men ideelt sett bør du nok ikke bruke alminnelig plast. Glass, keramikk eller metall er nok best. Legg bakepapir i formen, og smør med noen dråper nøytral olje.
Finn frem en tykkbunnet kjele. De fantastiske TupperChef-kjelene mine er jo supre til dette. Ha i det vanlige sukkeret (ikke det brune) og 2 ss kaldt vann.
Løs opp sukkeret med vannet på middels varme. Sett opp platen litt, og kok opp. Hos meg sukret det seg slik som når du brenner mandler, men det smelter igjen. Pass godt på, og rør av og til. Det må ikke brenne seg, men bli som rødbrun karamell. Ganske mørkt, men ikke brent. Det tar fort vekk 5-10 minutter.
Jeg brukte en drøy halvtime.
Når massen er klar, trekker du kjelen av platen. Hell massen over i formen, og jevn ut ved behov. Dryss så Maldonsalt over. Jeg brukte en drøy teskje.la karamellen stå til den er avkjølt, hvelv den på en fjøl, og del opp i passe biter. Jeg delte i 6x6. De ble ganske store, så du kan godt dele i mindre biter.
Pakk de inn i matpapir eller cellofan, og ha de i en tett boks til de skal nytes/gis bort.
Legg gjerne noen karameller i en liten klar pose, pyntet med juleklistremerker. Søt liten gave, det her.
Mine har blitt færre for hver dag, så jeg skal lage en dobbel porsjon seinere denne uka. Fantastiske gaver! Så se opp kjøre kollegaer, her kommer det litt å putte i hulltannen!
1 kommentar:
Mmm! Skal prøves! :)
Legg inn en kommentar