Dette er en wok med litt krydder og mye smak, og du kan selvfølgelig variere utfra hva du har av grønnsaker. Ta det som er tilgjengelig etter sesongen, eller det du har i kjøleskapet. Dette er utgangspunktet vårt:
Du trenger:
1 ss olje
400 gram karbonade
1/2 rød chili
1 god bit frisk ingefær
1/2 kinesisk hvitløk eller 2 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
2-3 ss olje
1 pakke sukkererter
2-4 gulrøtter
1/4 av et lite kålhode
1 rød paprika eller spisspaprika
1 løk
4-5 vårløk
ca 200 gram eggnudler
2-3 ss soyasaus
2-3 ss oystersaus
1/2 ts sesamolje
1 ts fishsaus
Begynn med kjøttet. Bland karbonadedeigen med finhakket hvitløk og chili, soyasaus og revet ingefær. Stek denne raskt på sterk varme i litt olje. Du trenger ikke hakke den finkornet, litt biter er ok. Sett til side.
Kok opp vann til eggnudlene, og ha de i. Hell av vannet når de er klare.
Kutt kål i strimler, gulrøtter i skiver og løk i båter. Del sukkererter i to eller tre, og paprika i strimler. Vårløk hakker du i grove biter.
Hvis du ikke har alle ingrediensene, og ikke gidder kjøpe de, kan du bruke en ferdigsaus fra butikk fra pose. Santa Maria har en del. Det er mange gode smaker, jeg har blandt annet forsøkt en med hvitløk og østerssaus (garlic and oyster). Lager du den selv, kan du justere smakene etter hva du liker.
Wok må serveres med en gang. Den smaker best da!
Server med soyasaus, for noen kan ha behov for mer salt eller fuktighet.
Sunt, godt og enkelt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar