4 dl fløte
1 dl lettmelk
2 spiseskjeer sukker
2 plater gelatin
1 vaniljestang
Ha melk og fløte i en kjele. Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i fløteblandingen sammen med sukkeret, og varm opp til kokepunktet. Skru så av platen, og la fløten stå og trekke i 10 minutter. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ta ut vaniljestangen, og varm fløteblandingen opp igjen. Den må ikke koke. Ta den av varmen, og løs opp gelatinplatene i fløten. Fordel blandingen i fire porsjonsglass. Vannglass er ofte fine til panna cotta. Sett glassene kaldt, gjerne til neste dag.
Så må du bestemme deg for hva du vil ha på toppen. Jeg elsker smaken av bringebær, og pleier vanligvis å ha det ganske enkelt; kjør bringebær i blender eller foodprosessor ev. med en spiseskje melis, hell massen i en finmasket sil, og sil fra bærsteinene. Da får du en nydelig bringebærsaus, eller coulis. Bringebær skifter helt klart smak og karakter når de kokes, så rå bringebær smaker best. Det lærte jeg av Sverre Sætre da vi planla bryllupskaken vår. Den var nemlig basert på bringebær og sjokolade! Nam!
Denne gange kikket jeg litt på alternativer til min tradisjonelle bringebærsaus, og fant en spennende variant hos Trines matblogg! Her er lenken. Den inneholdt blant annet balsamico, og jeg har akkurat vært på Oliviers & Co og kjøpt ny balsamico. Så jeg lot meg inspirere av hennes variant!
Du trenger:
1 1/2 dl vann
1 dl sukker
1 vaniljestang
250 gram bringebær
saften av 1/2 lime
1 ts god balsamico
Topp panna cotta-glassene med et par cenitmeter bringebærsaus, og server resten i en dessertmugge ved siden av. Dette smaker fortreffelig, og er en herlig avslutning på et festmåltid!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar