Du trenger:
lammekoteletter, ca 250 gram per person
poteter
hvitløk
grønnsaker etter ønske
krydder, som salt, pepper og rosmarin
lammekoteletter, ca 250 gram per person
poteter
hvitløk
grønnsaker etter ønske
krydder, som salt, pepper og rosmarin
Krydre kotelettene med salt, pepper og rosmarin. Del poteter i båter, 6 eller 8 avhengig av størrelsen. Ha potetene i et ildfast fat. Del en hvitløk, og legg feddene (gjerne med skallet på) innimellom potetene. Ringle over litt god olje, og krydre med salt og pepper. Stek dette i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter. Når hvitløken blir bakt sammen med potetene, blir de nesten litt karamellisert, og smaker nydelig!
Stek kotelettene raskt på hver side i varm panne.Legg de i et ildfast fat, fordel et par fedd hakket hvitløk over, og la de stå noen minutter i ovnen sammen med potetene på slutten. De kan godt tåle å være rosa til røde i midten, avhengig av hva du liker. Jeg liker de lett røde i kjernen.
Gjør klar grønnsaker. Stekt sopp, som her østerssopp, smaker nydelig til.
Sprett en god rødvin, og sett deg ned og nyt maten!
1 kommentar:
Hei,
Dette så ikke ut som festmat akkurat....
Legg inn en kommentar