Sider

torsdag 1. desember 2011

Deilige chocolate chip cookies!

Jeg har en sønn som elsker sjokoladecookies, og jeg tester stadig ut noe oppskrifter. Denne har jeg fått av en bakerkollega, og er skalert ned betraktelig. Derfor er det noen underlige mål, som eggeplommer i gram. Men det kommer jo av at egg har så forskjellig størrelse. Denne oppskriften likte min sønn best, kanskje muligens fordi jeg kuttet ut nøttene og hadde skikkelig god sjokolade i, nemlig Valrhona. Men jeg laget en porsjon med nøtter også, og de var kjempegode. Disse flyter en del utover, og blir store deilige cookies med seig kjerne og sprøtt ytre.


Ingredienser:

300 g hvetemel
250 g smør
250 g sukker
35-40 g eggeplommer
1 teskje vaniljesukker
1 teskje natron
1 ss mørk sirup

100 g hakkede nøtter
125 g sjokoladebiter


Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en miksebolle. Ha i sirup, smør og egg, og kjør dette sammen i en mikser med eltekrok i ca 5 minutter.

Tilsett hakket sjokolade og ev. nøtter, og rør inn for hånd. Jeg brukte mandler i den ene røren, og ristet de lett i en tørr panne først. Hvis du får tak i sjokoladedråper, trenger du ikke hakke sjokoladen. Men husk at smaken avhengiger av kvaliteten og smaken på sjokoladen.

Jeg veide opp deigen for å få noenlunde like store kaker. Jeg tok 60 gram i hver, men vet at min bakervenninne bruker 80 gram i sine. Da blir de butikkstore. Mine var jammen store nok, syntes jeg. Prøv deg fram!
Legg kulene på et stekebrett, og gi de et lett trykk på toppen. Ikke trykk de ut for mye.


Stekes ved 180 grader C i 12-15 minutter. Du må se an etter størrelse og stekeovn.
La de avkjøle på rist, og server de lunkne eller avkjølte. De ferdig oppmålte kulene med deig kan fint fryses! Så da kan du servere ferske cookies hele adventstiden, eller når som helst på året!



Kos dere!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk gode!!!

Cathrine Møller Øyen sa...

Tusen takk!
For variasjon kan du forsøke å ha i kanel, kakaopulver eller hvit sjokolade!
Mvh Cathrine

Anonym sa...

Skal smørret smeltes eller has i romtemperert?
Ca hvor mange kjeks a 60g gir denne oppskriften?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...