mandag 25. april 2011

Spagetti med kjøttboller i tomatsaus.

Jeg prøver å variere spagettimiddagene her i huset, for junior er ikke så glad i spagetti og kjøttsaus. Men han elsker jo kjøttboller, så da er det jo ganske enkelt!
Disse kjøttbollene lager jeg ganske store. Litt sånn Lady & Landstrykeren. Anbefalles av liten og stor! Denne porsjonen holder til to middager til en familie på 4.

Ingredienser tomatsaus:
2 skivede hvitløksfedd
Olivenolje
2 bokser hermetiserte cherrytomater
salt, pepper og sukker


Kjøttboller:
400 gram kjøttdeig/karbonade
400 gram kjøttdeig av svin
2 hvitløksfedd
2 egg
1 pakke ristede pinjekjerner
4 ss hakket basilikum
5 ss revet parmesan
40 gram tørt brød, bløtlagt i varmt vann
salt og pepper

Skjær to hvitløkfedd i tynne fine skiver, og sauté dette forsiktig i en tykkbunnet kjele eller jerngryte til hvitløken får en lett gyllen farge. Tilsett tomater, og krydre med salt, pepper og en liten klype sukker. La dette stå og småkoke.

Bland oksekjøtt og svinekjøtt (jeg bruker Gilde God og Mager kjøttdeig), sammen med egg og revet parmesan. Press vannet ut av brødet, og tilsett det. Bland hvitløk, basilikum og pinjekjerner i Tupperware sin Herb Chopper, og hakk dette. Tilsett så krydderblandingen, og bland alt godt med hendene. Krydre med salt og pepper etter smak.
Form kjøttboller med hendene dyppet i lunkent vann, eller med skje. Legg de på en fjøl med vann på, så de ikke setter seg fast. Varm en stor stekepanne godt, ha i litt olje og stek bollene i flere omganger. De bør steke ca 6-8 minutter, før de has over i kjelen med tomatsaus og putrer videre der.
Kok favorittspagettien din, og bland den med halvparten av kjøttbollene med tomatsaus. Riv litt parmesan over før servering, og pynt gjerne med frisk basilikum. Resten fryser du ned, så har du en deilig porsjon hjemmelaget middag klar en gang du har dårlig tid.
Nyt!

2 kommentarer:

Wenche sa...

Dette er noe annet enn de flaue frikadellene jeg fikk på Aker brygge i begynnelsen av mars. De kostet atpåtil 110.- kr! Frister ikke til gjentagelse. Håper guttungen likte denne middagen da:)

Lærer'n sa...

Ser kjempe godt ut Cathrine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...