Bakte grønnsaker kan også erstatte poteter, eller du kan ha poteter i blandingen.
Denne gangen har jeg vært på Asiabutikken på Kongsberg og handlet. Han har et fantastisk utvalg av frukt og grønt, alltid friskt og frodig rett fra Oslo.
Ingredienser til 4 personer:
2-3 søtpoteter, gjerne forskjellige typer
1-2 persillerøtter
1 stor pasternak
2 store gulrøtter
3 store poteter
1-2 persillerøtter
1 stor pasternak
2 store gulrøtter
3 store poteter
Marinade:
en skikkelig bit ingefær, ca 2-3 cm
saft av 1/3 appelsin
1/2 kinesisk hvitløk/1-2 fedd hvitløk
en neve urter som timian og rosmarin
saft av 1/3 appelsin
1/2 kinesisk hvitløk/1-2 fedd hvitløk
en neve urter som timian og rosmarin
Jeg velger meg ut forskjellige rotgrønnsaker fra gang til gang, for å variere. Og så er det jo litt forskjellig hva jeg har tilgang på. Dette var dagens fangst:
Jeg har ofte et utvalg urter i vinduskarmen, og disse klipper jeg litt av nå og da, ja det blir vel nesten hver dag, det...
Sammen med en halv kinesisk hvitløk (de er uten fedd, og så enkle å bruke) hakker jeg noen kvister hver av rosmarin og timian i Tupperwares Herb Chopper. Jeg bruker ikke stilken på rosmarinen, bare bladene. Stilkene er litt for harde, de er ikke noe gode å tygge på.
Bon Apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar