Disse ser da ganske fristende ut? Den fine varianten ble luftigere enn den grøve, men begge smakte fortreffelig. Her kan du styre litt forholdet selv, og det beste: lite gjær og lite salt.
Ingredienser:
500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1-1,5 ts salt
400 ml vann
500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1-1,5 ts salt
400 ml vann
Bland alt lett sammen, ikke rør lengre enn at det samler seg lett. La det hvile i romtemperatur i 10-20 timer, avhengig av hva som passer inn i hverdagen. Hvelv deigen ut på et lett melstrødd bakepapir. Brett deigen fire ganger, en fra hver side. Sett bakebollen over igjen, og la hvile ca 2 timer.
Ingredienser:
400 gram hvetemel
100 gram grovt sammalt rug/hvete
50 gram hvetekli (kruskakli)
50 gram gresskarkjerner
1-2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4-4,2 dl lunkent vann
400 gram hvetemel
100 gram grovt sammalt rug/hvete
50 gram hvetekli (kruskakli)
50 gram gresskarkjerner
1-2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4-4,2 dl lunkent vann
Fremgangsmåten er lik, steketiden likeså.
Dette ser jo himmelsk ut, ikke sant? Så er det bare å la det hvile på rist en stund. Det bør være ganske avkjølt når du begynner å skjære i det!
Grovbrød klart til lunsjbordet..
Og finbrød.
Da er det bare å spise og nyte! 
God lunsj!
6 kommentarer:
Hvor mye kruskakli?
Hei Anonym!
Beklager, det skal være 50 gram!
Skal forsøke å redigere det i teksten!
Hvor store er de ultrapro grytene du bruker ? jeg har en ultrapro på 5,7 l , blir den for stor eller han den brukes?
Hei!
Jeg bruker 2 liter og 3.5 liter, altså de som er hakket mindre enn 5.7 liter. I utgangspunktet anbefaler jeg 3.5 literen, den er best. Men det grove hever ikke så mye som de fine brødet, så da kan du bruke 2 literen.
Jeg tror at 5.7 literen er for stor til å bake brød i, men jeg har ikke forsøkt. Gi gjerne en tilbakemelding hvis du prøver!
Mvh Cathrine
Hei! Jeg bruker 5,7-litersforma. Det går helt fint når jeg baker med deig tilsvarende to brød! Takk for gode tips og råd! Brødene fikk skikkelig sprø skorpe som holdt seg også etter frysing. Love it!
Ødela ultraproen min.... Den tåler jo ikke 250grader 🙄😩
Legg inn en kommentar