tirsdag 12. april 2011

Fylt kylling med mozarella og pesto.

Forrige fredag var jeg på vinklubb (en veldig god unnskyldning til å treffe venninnene jevnlig) hos Elin. Hun skulle "slenge sammen noe enkelt", noe som førte til overspising av dimensjoner. Og innstendig bønn om oppskrift. Elin var inspirert av to oppskrifter. Den første var Jamie Oliver, som banket kyllingfileten flat med en kjele! Lurt triks. Det andre var å fylle kyllingfileten med feta og pesto. Og jeg sier bare: NAM! Så da var det bare ut og prøve! Nå går jeg rundt og tror at mannen min ikke er så glad i feta, men det er visst feil. Likevel, jeg valgte mozarella i min variant. Takk Elin, for inspirasjon!

Ingredienser:
En kyllingfilet til hver
litt pesto
ca 1/2 mozarella til hver filet
ca 2 baconskiver til hver filet
salt, pepper

Sett ovnen på 220 grader. Legg en kyllingfilet mellom to Gladpack-ark. Ta en flatbunnet kjele (ikke for stor) og bank kyllingen godt ut. Her er det rom for å få ut ukas frustrasjon, så kanskje fredagsmiddag?Smør en god teskje pesto på hver. Har du en Tupperware Herb Chopper lager du det på 2 minutter. Og har du mindre tid, eller bare har lyst til det, kan du bruke pesto fra glass. Legg på ganske tynne skiver av mozarella, og rull tett sammen. Surr bacon rundt hele, slik at det blir som en liten steik. Legg over i et ildfast fat.Jeg bruker alltid Ultra Pro fra Tupperware i oven. De tåler opp til 250 grader, og er helt supre!Se mer om Ultra Pro her! Hvis dere ikke er så mange til middag, kan du jo lage en mindre porsjon med ovnsbakte grønnsaker enn i det forrige bloggpostet. Her er et eksempel på bakt søtpotet til to.


Og slik blir resultatetservert med risotto. Den må jeg skrive om en annen gang, når jeg får mer erfaring i å lage det. Men det var knallgodt!


Bon Apetit!

2 kommentarer:

Madeleine sa...

mmmm! Dette ser bare helt nydelig ut! Skal prøves ut! Men ca hvor lenge skal kyllingen stå i ovnen? Er veldig redd for både for lite og for mye stekt kylling :P

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Madeleine.
Du kan steke kyllingen i ca 20 minutter. Jeg hadde den inne litt lengre, for jeg fikk ikke bacvonet helt sprøtt. En måte å løse det på, er å surre dette LETT i panna først, for å få baconet litt stekt. Da trenger du bare ha kyllingen i ovnen i 10-15 min.
De første gangene tok jeg ut en av rullene og skar over, for å være sikker...


Lykke til! Håper det blir vellykket!
Hilsen Cathrine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...