søndag 24. april 2011

Dark Chocolate Cupcakes with chocolate chips og Angel Feather Icing

Her om dagen ringte en venninne og lurte på om jeg ville lage noen cupcakes til bryllupet hennes i juni. Selvfølgelig! Jeg måtte umiddelbart teste ut noen oppskrifter!


Jeg har lenge hatt lyst til å prøve en topping jeg fant på den fantastiske bloggen til Manuela, passionforbaking.com. Den er fantastisk! Denne toppingen smaker som innmaten på kokosboller, helt fantastisk! Tenkte den var nydelig til mørke cupcakes med sjokoladebiter, og det stemte fint. Dette kan godt brukes i bryllup.


Ingredienser:
100 g mørk sjokolade
100 g smør
1 dl kakao
2 egg
150 g sukker
2,3 dl mel
1 ss maisenna
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl fløte
150 g sjokolade knapper


Begynn med å dele opp kokesjokoladen i biter, eventuelt hakke den grovt. Ha den i en microkanne sammen med kakao og smør, og varm dette forsiktig i mikrobølgeovnen. Når jeg bruker Tupperware sin microkanne, setter jeg det inn på 750 W i ca 1 minutt. Vær forsiktig, det kan gå fort. Rør forsiktig sammen, så vil ingrediensene smelte hverandre. Når sjokoladen er smeltet avkjøles den helt. I mellomtiden blandes mel, maisenna, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle.
Ha egg og sukker i mikseren, og visp dette godt sammen til en luftig masse, ca 5 minutter.
Tilsett så den avkjølte sjokoladesausen, og bland dette godt. Ha så i melblandingen og fløten, og miks videre til det er godt blandet, ca 2 minutter. Jeg tilsetter sjokoladedråper, og blander de lett i med en slikkepott.Fordel røren i former, og stek ved 200 grader C i ca 10-15 min. Pass på å ikke steke for mye, da blir de tørre.


Angel Feather Icing:
2 eggehviter
170 g sukker
1 dl corn syrup
2 ss. vann
1 ts sitronjuice
1 ts vaniljeekstrakt
Ev. farge


Ha alle ingredienser med unntak av vaniljeekstrakt i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Mens vannet koker begynner du å mikse dette sammen med en håndmikser. Miks helt til du ser det blir luftig og fint, 4-5 minutter. Sjekk at alt sukkeret er oppløst.
Ta bollen bort fra kjelen og miks videre. Jo lengre du mikser, jo stivere blir den. Jeg holder på i ca 5 minutter til. Hold i alle fall på til du merker marengsen begynner å bli kjøligere. Når den har blitt stiv tilsettes vaniljeekstrakt eller en annen smak du ønsker å ha i kremen. Tilsett også ev. farge.
Jeg fyller en engangs sprøytepose med Wilton tip M1. Og dekorerer med gullfargede champagnepåskeegg fra en delikatessebutikk.


Nam-nam!

4 kommentarer:

Anonym sa...

De ser kjempegode ut Cathrine! Heldig du er som har fått slike fine former også da :0)

M ;0)

Cathrine Møller Øyen sa...

Ja, de formene fant jeg på Notodden!?!
Det ble store gode muffins i de...

Vibeke S sa...

De så fantastiske ut! Skal definitivt prøves.

Cathrine Møller Øyen sa...

Ja, de anbefales Vibeke.
Det kan være litt vanskelig å få tak i Corn Syrup, men forsøk Meny, de kan bestille den for deg.
Jeghar hørt at vanlig lys sirup kan fungere, men det kan jeg ikke bekrefte. Da kan det hende den faller noe sammen, og ikke blir så holdbar.
Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...