Vi har fått skolegutt, og det måtte feries! Så da var besteforeldre invitert på middag, og junior fikk bestemme middag. "Alt annet enn pølser" sa jeg, så da ble det laks. Det elsker junior, og mor liker å tilberede det, spesielt når vi er mange!
Laks er jo heldigvis også sunt! Det ble tradisjonelt tilbehør som sandefjordsmør og agurksalat, men med en liten vri. Sprø, frisk urteskorpe. Dette funker både til hverdag og fest. Og det kan legges på alle typer fisk, eller kyllingfilet. Denne gang blandet jeg i revet sitronskall, basilikum og olje. Sitron er er nødvendighet til laks, basilikum til smak og olje for å få det sprøtt.
Laks er jo heldigvis også sunt! Det ble tradisjonelt tilbehør som sandefjordsmør og agurksalat, men med en liten vri. Sprø, frisk urteskorpe. Dette funker både til hverdag og fest. Og det kan legges på alle typer fisk, eller kyllingfilet. Denne gang blandet jeg i revet sitronskall, basilikum og olje. Sitron er er nødvendighet til laks, basilikum til smak og olje for å få det sprøtt.
Her er ingredienslisten:
Urteskorpe:
laksefilet, gjerne uten skinn og ben
ca 1-2 dl tørkede loffesmuler
4-6 stilker basilikumblader
skall av 1/2 - 1 sitron
2 ss olivenolje
Denne porsjonen holder til 4-6 personer, fisk tar du etter ønske. Den viktigste ingrediensen er tørket loff. Jeg har utrolig sjelden loff i huset, tror det er år siden sist. Derfor har jeg gått til anskaffelse av en pose med "bread crumbs", tørkede loffesmuler. Dette fant jeg på Asiabutikken. Supert!
Jeg serverte med alminnelige kokte poteter, kokt/dampet brokkoli, sandefjordsmør, agurksalat og da til slutt fisken. Smaker nydelig, så sett deg tilbake i stolen og motta hyllest fra gjestene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar