lørdag 6. august 2011

Bringebærcupcakes

Jeg har fått ny kokebok! Ingrid Hancock Bjerknes sin “Cupcakes -lag dem selv!”. Et kunstverk av en bok, med detaljerte fremgangsmåter, flotte bilder og masse gode ideer. Det er ikke bare-bare å bake cupcakes akkurat når en vil… for hva skal man egentlig bake til? Jeg nekter å bake for å kaste, og det er ikke nok anledninger å feire til at jeg får bakt fra meg. Så da må jeg stjele andres anledninger. Min gode venninne fylte år her om dagen, og det skulle feires med vinklubb i går. Helt uten tillatelse (det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse) bakte jeg rosa bringebærcupcakes til henne, og tok med. Disse jentene i min vinklubb (vi er 11 jenter som har kjent hverandre i 20-39 år) blir stadig ufrivillige prøvekaniner når jeg skal teste ut ny bakst. Men det er godt å ha noen å teste det ut på!
Nå til dagens oppskrift: jeg falt for både utseende og tittel til disse. Søte bringebærcupcakes. Så er jo bringebærene på sitt beste nå, og da gikk jeg for den. Oppskriften holder til 20-24 cupcakes.

Ingredienser:
Røren:

4 egg
3 dl sukker
5 dl hvetemel, siktet
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker med vanilje i
3 dl kremfløte
200 gram margarin
1 pakke bringebærgelepulver
friske bringebær
Frosting:
5 dl melis
250 gram margarin
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl bringebærpure

Sett ovnen på 200 grader C. Gjør klar et muffinsbrett eller to, og kle det med papirformer. Visp egg og sukker til eggedosis med vispedelen til mikseren, før du tilsetter smeltet margarin, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland godt. Tilsett bringebærgelepulver og fløte, og visp akkurat til du får en klumpfri røre. Legg 2-3 bringebær i hver form, og fyll opp med røre til de er ca 2/3 fulle. Stek kakene i 15-20 minutter ca midt i ovnen. La de stå 5 minutter i brettet før du setter de over på rist. Jeg lagde rosa blomsterpynt selv. Dette gjøres enkelt med Sugar Paste, marsipan eller fondant som farges rosa. Jeg bruker Sugar Paste fra Squires Kitchen, se link her. Dette er en fantastisk nettbutikk som har de beste papirformene jeg vet om, som holder fargen selv om røren en mørk! Jeg kjevler ut pastaen, stikker ut blomster og limer på perler med spiselig lim. La de tørke litt på en tallerken, eller i en skje om du vil ha litt buet form på dem. Når kakene er helt avkjølt, kan du dekorere de med frostingen. Kjør alle ingrediensene til frostingen sammen i en mikser på lav hastighet. Når alt er blandet, øker du hastigheten og kjører på høy hastighet i 2-3 minutter. Bruk tipp 2D, og lag små topper som blomster, tett i tett. Pynt med blomsterfigurer og perler, de blir så fine! Har du flere bringebær, kan du legge de på fatet når du serverer. Lekkert! Ingrid Hancock Bjerknes bruker Melange margarin i alle sine kaker. Dette forsøkte jeg og, til den ene vinklubbdeltagerens store glede. Jeg har nemlig en god venninne som ikke liker smørsmak, så dette var perfekt for henne. Jeg syntes det er helt greit å bruke margarin i kakene, men jeg skal aldri mer bruke margarin i smørkrem! Jeg syntes ikke det var så godt som meierismør, og likte heller ikke konsistensen. Ellers var kakene kjempegode! Og skikkelig prinsesserosa!


4 kommentarer:

Bea sa...

Så flotte cupcakes, nydelig pyntet!

Og ikke sant det er gøy med nye kokebøker? Jeg har en liten Giveaway på bloggen min nå, hvor du blant annet kan vinne Muffins-kokebok, bli med da vel :o)

Hilsen Bea

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Bea. Takk for hyggelig kommentar. Jeg har lagt deg til i favorittblogglisten min. Flott giveaway du har!!

Anonym sa...

Det er jo ikke det at jeg får noe mindre lyst på cupcakes og andre søtsaker etter å ha snoket litt på bloggen din. Her er det mye godt!

Cathrine Møller Øyen sa...

Tusen takk, det var hyggelig å høre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...