søndag 28. august 2011

Pannekaker på Sachsen.

Søndagstur er veldig hyggelig, og en skikkelig god tradisjon. Vi har et vennepar som er ute hver søndag, vinter som sommer. Og gleden er alltid stor når vi blir invitert med, for de har så mye spennende å lære oss! Pannekaker på stormkjøkken er en av tingene jeg har plukket opp. Og selv om det regnet mye av dagen, tok ikke det noe av gleden fra liten og stor over å være ute og kose seg i naturen! Og det er ikke mye som smaker bedre enn pølser og pannekaker stekt utendørs, pannekaker med villbringebær. Den fantastiske smaken av bringebær fra skogen bringer tilbake mange hyggelige minner, som turer i skogen med besteforeldre på 70-tallet og uendelige mengder av markens grøde. Og bringebær smaker ikke bedre enn de du finner i skogen!
Vi var i området rundt Sachsen på Kongsberg, et gruveområde som huser fantastisk historie og mye kultur. Og til alt hell er selvfølgelig vår turvert ekspert på området! Det krydrer enhver søndagstur i området med lokalhistorie, og gir både voksne og barn verdifull læring! Og av bildene kan du jo se hvor utrolig naturskjønt det er der! Kongsberg er flott!
Nå til pannekakene! Denne oppskriften er passe til middag til 3-4, det blir ca 10 pannekaker. På tur blir det noen flere, for pannen på stormkjøkkenet er litt mindre. Det blir rett under en liter.

Ingredienser:
3 dl hvetemel
5 dl melk
4 egg
½ ts salt


Rør ut melet med halvparten av melken. Rør til du har en klumpfri røre, før du blander i resten av melken. Ha så i eggene, ett av gangen til det er rørt ut. Ha i salt til slutt. Hvis du vil slippe å smøre pannen, kan du ha i 2-3 ss smeltet smør. Hvis ikke må du kanskje smøre pannen noe. Stek i vei på middels varme, og er du kul, snur du pannekaken i lufta!
1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for super tur ja:)) Men at turverten og hans familie er ute hver søndag sommer som vinter, er kanskje å ta litt mye i?? He he, men koselig er det, spesielt med selskap;-) M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...