Fredag og jenteaften. Jeg simpelthen elsker slike kvelder, og det er alltid morsomt å teste ut nye retter på jentene. Jeg har faktisk tre slike “jenteklubber”, hvorav to av de er trofaste hver måned. Denne gangen var det “6 whining girls” som møttes, og i ordspillet ligger det selvfølgelig at det drikkes en del vin… og sladres og skravles. Jeg har blitt veldig glad i å lage risotto, så varianter innenfor temaet må stadig prøves ut. Denne gangen var det litt spansk-italiensk inspirert, så da testet jeg ut noen nye ingredienser. Supert, var det det ble! Her kommer lenker og oppskrifter. Ps: trenger vel ikke si at det ble en vellykket kveld, alle klubbjentene samlet og nok vin til å vare til klokka tre på natta. Vi startet med vietnamesiske vårruller, lenke til den her. Så var det saltimbucco med kylling, se oppskrift her. Men med ny vri på risottoen! Med serranoskinke på kyllingen, tenkte jeg at det kunne være spennende med litt mer smaker i risottoen. Så jeg hadde i litt spansk spekepølse og soltørket tomat. Jeg doblet oppskriften, det gikk fint. Grunnoppskriften er til 3-4 personer.
Ca 2 dl risottoris
2 dl tørr hvitvin (valgfritt, alternativt 2 dl mer kraft)
ca 6-8 dl kyllingkraft
(kyllingbuljong + kokende vann)
1 stor banansjalottløk eller en halv gul løk
½ kinesisk hvitløk eller 2 fedd hvitløk
2 ss god olivenolje
2 ss mykt smør
1 dl revet parmesan
100 gram sopp
ca 100 gram spansk spekepølse
(jeg brukte salchichon fra Taga, finnes på Rema)
ca 2-3 ss semi-soltørket tomat (eller de i olje)
noen timiankvister
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar