ca 1000 gram mel
5 dl melk
25 gram gjær
200 gram sukker
1 egg en klype salt
2 ts kardemomme
150 gram smør i terninger
fyllet:
mykt smør
sukker og kanel
egg til pensling
perlesukker
Ha alt unntatt smøret i en mikser, men hold igjen ca 50 gram mel. Gjæren trenger ikke røres ut i melken, kun brytes opp. Melken er lunken, ca 35 grader C. Elt dette på lav hastighet i ca 10 minutter, til deigen slipper bollen. Juster ev med mel.
Tilsett så mykt smør i terninger, og arbeid dette godt inn. Det tar ca 10 minutter. Deigen skal være blank og fin, og klar til å settes til heving. La deigen heve lenge nok, i alle fall en time, gjerne to.
Den skal heve til dobbelt størrelse, minst. Den hever best under lokk eller plast. Hvelv deigen ut på bakebordet. Jeg elter den ikke nå,bare kjevler den ut til en firkant.
Smør halve leiven med mykt smør, og dryss på sukker og kanel. Mengden justerer du selv, jeg liker godt med kanel.
Jeg trillet ut noen boller også, junior liker faktisk det best. Etterhev en god time, minst. Pensle med et sammenvispet egg, og strø med perlesukker.
Stek ved 220 grader C i 10-14 minutter. Her mp du se ann ovnen, for det er så store forskjeller. La de avkjøle på rist. De er supre å fryse, og fantastiske å spise lunkne.
Kryp under teppet, ta med kaffen og nyt!
4 kommentarer:
Kanel boller/snurrer er noe av det beste som finnes. Sjekk ut mine kanelmuffins også.
Supert! De så gode ut!
Bra blogg!
Nam, nam! Lite som slår fersk gjærbakst!
Jeg har begynt å erstatte sukkeret i fyllet med brunt sukker. Det gir en deilig smak. Prøv om du vil :)
Takk, Lottemor. Det var en super ide. Brunt sukker smaker jo så mye bedre!
Legg inn en kommentar