Heldigvis har jeg sånne supre naboer, hun ble ikke fornærmet av at jeg hadde medbrakte kaker. Noen må jeg jo dumpe de på... Jeg brukte en frosting som er en av Manuela (Passion for baking) sine favoritter, den har hun demonstrert på God Morgen Norge på TV2, og hun lagde den på kurset. Bedre enn smørkrem, men likevel litt mektig. Jeg frisket den opp meg passjonsfruktsaft, og litt sitron. Det ble veldig friskt og godt! Her kommer oppskriftene. Ingredienser:
375 gram sukker
250 gram smør eller margarin
4 store egg
350 gram hvetemel
2 teskje bakepulver
1/2 ts natron
ca 2 dl melk
2 teskje vaniljeekstrakt eller ekte vaniljesukker
Forvarm ovnen til 180 grader C. gjør klar et muffinsbrett eller to og kle de med papirformer. Jeg bruker former fra Squires Kitchen, se lenke her. De sender fra England for en billig penge, og bestiller du for under 200, får du ingen overraskelser i moms og toll.
Ha romtemperert smør og sukker i en mikser, og miks godt i flere minutter, til det er hvitt og kremete.
Senk hastigheten på mikseren, og ha i ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, bakepulver og natron i en bolle.
Tilsett så melblandingen og melken vekselsvis, i to til tre porsjoner.
Ha til slutt i vaniljeekstrakt.
Miks sammen til røren er glatt og klumpfri, men ikke lengre. Bruker du vaniljesukker, tilsetter du det sammen med melet.
Fyll formene 2/3 fulle. Jeg bruker en iskuleskje, en kule er en muffins. Da blir alle like store.
Stek midt i ovnen ca 18-20 minutter. Her må du prøve deg fram. Bruk en kakenål, helst av tre, og stikk i kaken. Kommer den ut tørr, er de ferdige. Men ikke overstek, da blir de tørre.
La de hvile i 5 minutter i formen, før du legger de over på rist. Avkjøles helt før de pyntes med frosting.
Jeg valgte å teste ut Manuela sin frosting med hvit sjokolade. Som henne er jeg ikke så glad i smørkrem, så det var absolutt verdt et forsøk.
Ingredienser:
4 dl melis
230 gram smør
200 gram hvit sjokolade
2 ts vaniljeekstrakt
Saft av 3 pasjonsfrukt og 1/2 sitron
Smelt hvit sjokolade forsiktig. Jeg gjør det i mikro, på 20 sekunders intervaller. Rør godt så alt er smeltet. Miks romtemperert smør og melis til en lett og luftig smørkrem. Tilsett smeltet, (men ikke varm) hvit sjokolade og miks videre i noen minutter. Smak til med vaniljeekstrakt. Press fruktkjøttet fra tre pasjonsfrukt gjennom en finmasket sil. Når du bare har frøene igjen, presser du litt sitron over frøene, for å få med deg den siste saften. Tilsett denne fruktsaften, og miks inn. Min ble da perfekt konsistens! Jeg farget frostingen i tre pastellfarger, ved hjelp av Wiltons pastafarger, og de semiflytende fargene til Americolor. Perfekt! Så er det bare å ha på frostingen ved hjelp av en tip, jeg brukte Wiltons 1A tipp. De ble da ganske så søte?
Så er det bare å si: Bak og nyt!
7 kommentarer:
Naboen ble ikke fornærmet :)) Sitat ungene " fy søren, hun Cathrine er god til å bake"..og det er jeg helt enig i :)
Hei!
Jeg er ny følger, og må bare få si at bloggen din er kjempefin! Gode og forstålige trinn for trinn oppskrifter, det liker vi! Gleder meg til å prøve ut flere av oppskriftene dine samt følge deg videre!
Var i NY og besøkte Magnolia Bakery (er jo blodfan av Sex and the city), og har aldri blitt så skuffa noen gang. Cupcakes derfra smakte INGENTING!!!! Så nå skal jeg prøve disse :)
Er veldig interessert i hvor du kjøper utstyr utenlands, så du hadde noen tips og lenker. Tar i mot alle råd med stor takk.
Gir beskjed når cup'ene er fortært :)
God helg!
Lottemor
Hei Lottemor.
For en hyggelig kommentar! Det er veldig spennende å få kommentarer fra lesere jeg ikke kjenner. De første månedene var det jo stort sett venner og naboer som fulgte med.
Jeg skal bli ennå flinkere til å tipse om lenker til utenlandske butikker. Dessverre er Cacas.no alt for dyrt, det henger ikke på greip i forhold til priser i andre land. Men sjekk ut Pals, de selger egentlig til engros, men har utsalg i Oslo. Der er det sykt billig i forhold til andre steder, men du må kjøpe i store kvanta. Kanskje du har noen å spleise med? Takk for at du følger bloggen min!
Mvh Cathrine
PS: Jeg tar gjerne i mot tilbakemeldinger når du har prøvd oppskriftene. Kan på det varmeste anbefalle Devils food cupcakes og Lime og kokos. De slår an hos de aller fleste.
Og heldiggris som har vært i originalbutikken; jeg ønsker meg en tur til NY i 40årsgave.
Bakte disse i går, nydelige cupcakes, nydelig frosting =) Jeg lar dem stå litt kaldt, slik at de skal holde seg, hvordan tåler denne frostingen det? blir den myk og fluffy igjen ved romtemperatur?
Hei Anonym.
Vet du hva, det vet jeg rett og slett ikke. Jeg lar de stå i romtemperatur. Så lenge de står i en ganske tett boks, varer de fint en dag eller kanskje til og med to! Men jeg setter de aldri kaldt... Gi beskjed om hvordan det gikk!
Lykke til, og takk for tilbakemelding!
Cathrine
Da er cupcakes i ovnen. Kjempe fin og forståelig oppskrift med enkle råvarer. Takk!
Tusen takk for det, Iselin. Håper de ble suksessfulle!
Legg inn en kommentar