mandag 5. september 2011

Pink Cup - rosa sløyfeaksjon på Kongsberg Golfbane.

Sitroncupcakes med rosa marengs.
I helgen var det Pink Cup på Kongsberg golfbane. Svigermor er ivrig i golfens damegruppe, og spurte pent om jeg kunne tenke meg å bake noen rosainspirerte cupcakes til cupen. Klart det! Disse skulle selges for å samle inn penger til aksjonen, og alle monner drar!
Jeg er ikke så glad i vanlig smørkrem, så jeg tenkte jeg skulle lage en marengskrem. Angel Feather icing er jo nydelig, men ikke alle ingrediensene er lette å få tak i. så da var det greit å forsøke en som inneholdt noe som står i skapet rundt omkring, tenkte jeg. Denne muffinsoppskriften kommer fra boken til Leila Lindholm, A piece og cake. De var fantastiske! God sitronsmak, myke, saftige og veldig holdbare! Sitron og marengs er en klassiker, så en marengskrem passer fint på! Denne oppskriften holder til 12 muffins.

Du trenger:
3 egg
2,5 dl sukker
100 gram smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl mel
saft og skall av en sitron
1 ts vaniljeekstrakt eller ekte vaniljesukker


Husk at alle råvarene skal være tempererte. Visp egg og sukker til en luftig og hvit eggedosis. Smelt smøret, og bland det i melken. Sikt sammen mel og bakepulver (og vaniljesukker om du bruker det). Senk hastigheten på mikseren til lav, og ha i vekselsvis det våte og det tørre. Miks til alt er blandet i, men ikke overmiks. Bland lett inn sitron skall og saft til slutt, sammen med vaniljeekstrakt. Fordel i 12 muffinsformer plassert i et muffinsbrett. Stek ved 170 grader i 13-15 minutter.


Marengskrem:
2 store eggehviter
3,5 dl sukker
0,5 dl vann
1 ss lys sirup
vaniljeekstrakt etter ønske


Bland alt bortsett fra vanilje i en bolle over et vannbad. Bollen bør være av metall eller glass. Den skal stå over en kjele med vann i, men vannet skal ikke røre bunnen av bollen. Bollen skal og dekke hele kjelens åpning, slik at du ikke brenner deg på dampen som slipper ut. Det er dampen som skal varme opp marengsmassen mens du pisker. Her lønner det seg å bruke en håndmikser, for du skal holde på en stund. Hvis du får tak i engelsk sukker, så bruk det! Det er mer finkornet enn norswk, og løser seg bedre opp. Ikke er det så mye dyrere heller.
Miks i vei med håndmikser i 7-10 minutter. Jeg forsøkte å gi meg litt før, men da ble marengsen kornete. Den skal være blank, tykk og uten sukkerkorn. Ta den så av varmen, og visp videre en stund til, slik at den får kjølnet seg ned noe. Det kan ta 3-5 minutter.
Jeg har et supertriks: jeg bruker stålbollen til Kitchen Aid i vannbadet. Når jeg er ferdig med vannbadet, setter jeg bollen tilbake i maskinen, og lar vispen der gjøre jobben med etterpiskingen. Mye mer effektivt!
Når marengsen så er ferdig, tilsetter du eventuelt smak og farge. Jeg brukte litt rosa Americolor fra her. Soft pink, het den. Ha i sprøytepose og dekorer med en gang. Hvis du skal transportere, så la de stå ferdig dekorert på benken en halv til en time, så marengsen “tørker litt” på overflaten. Sett det så i tett boks. Jeg lot de stå i romtemperatur, og de var like gode dagen etter!
Så er det bare å si: Spis og nyt. Og ta i mot skryt!

4 kommentarer:

Merethe sa...

Ja, np fikk jeg lyst på cupcakes med denne frostingen! Så kjempegode ut! Jeg pleier å dyppe de i sjokolade også, og det blir også kjempegodt :)

Line sa...

Desse såg utruleg gode ut, Cathrine:o) Eg synst ofte frostingen blir vel mektig på mange cupcakes, men eg elskar marengs, så dette bør passe mi gane;o) Skal definitivt prøvast!!

Anonym sa...

Og de rosa kakene var med til å bidra til http://www.kongsberg-golfbane.no/index.php?pageid=3718&id=8463

Cathrine Møller Øyen sa...

Veldig morsomt at KOngsberg Golfklubb samlet inn over 102.000 til Rosa Sløyfe-aksjonen! Bra jobbet!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...