Ingredienser:
5 dl helmelk
2.5 dl kremfløte
200 gram sukker
6 eggeplommer
2 vaniljestenger
5 dl helmelk
2.5 dl kremfløte
200 gram sukker
6 eggeplommer
2 vaniljestenger
Del vaniljestengene og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestenger og frø. Trekk kjelen av platen, og la det trekke i 20 minutter under lokk.
Visp eggeplommer og sukker til dosis. Ha melkeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ha denne blandingen tilbake i kasserollen, og varm opp under omrøring til ca 80 grader, altså til det tykner. Sil blandingen over i en bolle og sett til kjøling. Massen må være kjøleskapskald før du har den i ismaskinen. Det tar noen timer, så det er en fordel å gjøre det dagen før.
Følg bruksanvisningen på din ismaskin.
Visp eggeplommer og sukker til dosis. Ha melkeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ha denne blandingen tilbake i kasserollen, og varm opp under omrøring til ca 80 grader, altså til det tykner. Sil blandingen over i en bolle og sett til kjøling. Massen må være kjøleskapskald før du har den i ismaskinen. Det tar noen timer, så det er en fordel å gjøre det dagen før.
Følg bruksanvisningen på din ismaskin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar