tirsdag 27. september 2011

Entrecote med salat av avocado, rødløk og appelsin.

Savner du sommer? Det gjorde jeg, og fant ut at jeg kunne jo lage noe som smakte av sommer og sol. Denne retten har jeg fått beskrevet av min flotte kollega Siri, og det hørtes så nydelig ut at jeg bare måtte prøve. Og det var en veldig god ide! Det er enkelt, og smaker fortreffelig hele året! Er det grillsesong, passer det perfekt på grillen, og hvis ikke tar du det i panna. Ingrediensene er veldig enkle, og tilgjengelige hele året. For mange er det uvant å spise kjøtt uten poteter, men når ikke en gang min far syntes det manglet noe, da er måltidet komplett! (han er potetelsker!) Jeg syntes at entrecote er noe av det beste kjøttet som finnes, mye bedre enn de mer edle filetene. Det bør ha god marmorering, dvs det skal være litt fett i kjøttet. Dette gir saftig kjøtt og mye smak! Til og med mamma digget dette, og hun er sær på kjøtt. Vi fikk også tak i noen fantastiske østerssopp, og de kunne ikke ligge der alene i hylla? Denne oppskriften er til fire voksne.Det du trenger er:nok entrecote (ca 200 gram til hver)
1-2 rødløk
3-4 appelsiner
3-4 avokado

(champinjong og østerssopp)
valgfritt


Dette er utsikten fra middagsbordet. Vi er nemlig i Spania!


Junior er ikke så glad i kjøtt. Her ble det tomatsuppe med egg.Start med salaten. Del rødløk i smale kløfter/båter. Legg på fatete. Del avokado i to, ta ut steinene, og hul de halve avokadoene ut av skallet. Del hver halvpart i skiver, og legg over rødløken. Skjær skallet av appelsinene med en skarp kniv. Skjær så ut appelsinfiletene, slik at de blir uten skinn og stein. Legg appelsinfiletene på toppen. For litt saft krystet jeg resten av appelsinene (etter at filetene er skjært ut) over til slutt. Det gjør og at avocadoen ikke blir brun.
Hvis du skal ha sopp: del opp soppen og stek den i litt smør. Krydre med maldonsalt og kvernet pepper.
Krydre kjøttet med maldonsalt og kvernet pepper. Sørg for at grillen er god og varm. Grill kjøttet en 2-3 minutter på hver sider, litt avhengig av tykkelse og hvor stekt du vil ha det. Husk å la kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det, gjerne på siden av grillen hvis du har stor grill og bare fyrer den ene siden. Da blir det absolutt best!


Er det drittvær, kan du også steke kjøttet i panna. Stek kjøttet på begge sider i varm panne med smør til det får en god skorpe. Legg kjøttet over i et ildfast fat, og etterstek i stekeovn på 180 grader i 5-10 minutter. Her er det tykkelsen på kjøttet og hvor rødt du vil ha det som bestemmer. Vi liker medium kjøtt og hadde ganske tykke biffer, så vi hadde det inne i ca 8 minutter. La kjøtett hvile noen minutter mens du setter fram salat, sopp og fanger inn gjestene. Så er det bare å sette seg til bordet og servere! Gjerne med en god rødvin til! Dette smaker fortreffelig, så forvent mye skryt!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...