lørdag 3. september 2011

Helstekt Stangekylling med 40 hvitløkfedd og tomatrisotto.

Stangekylling er utrolig godt, og av og til er det greit å tillate seg litt luksuskylling. Dessverre er prisen såpass stiv at det ikke kan bli Stangekylling til hver middag, men den er ofte verdt prisen. Likevel, denne retten kan fint lages med en rimeligere kylling. Se etter for eksempel Prior Gourmetkylling eller annen hel kylling. Selv jakter jeg stadig på "lykkelige kyllinger" og andre dyr. Det er et begrep jeg lærte av en studievenninne da jeg studerte i Bø. Hun var ikke vegetarianer, men spiste kun kjøtt fra frie, lykkelige dyr som elg, rein, økologiske frittgående høner osv. Det er egentlig en god tanke, for hvis dyret har hatt en god "oppvekst" med god mat, er det kanskje ikke så fullt av stresshormoner og kjemikalier. Jeg hamstrer derfor Stangekylling og liknende når jeg finner det på salg. Og jeg syntes det smaker bedre!
Kylling med 40 hvitløkfedd er en klassisk rett, som tilberedes mange steder i verden. Litt av poenget med hvitløken er at den ikke hakkes og moses for å presse fram smak, men får bake med kyllingen over tid, og blir nærmest karamellisert. Den kan faktisk spises som tilbehør, og det smaker nydelig!


Til ca 4 personer trenger du:
1 stor lykkelig kylling
40 hvitløkfedd (ca 4 hvitløk
2 sitroner
litt smør
salt og pepper


Gni kyllingen med salt og pepper både utenpå og inni, og brun den lett i smøret i en panne. Legg den over på et ildfast fat, og ha to halve sitroner inni skroget. Del den siste sitronen i ca 6, og legg den i fatet sammen med hvitløkfeddene. Stek i 1-1.5 timer ved 150 grader. Ta kyllingen ut og la den hvile minst 10 minutter før du deler den opp. Server med for eksempel risotto, se oppskrift her. Spis og nyt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nam nam godt!!!
M:)

Cathrine Møller Øyen sa...

Det var virkelig nydelig! Kjøpte Stangekylling på Smart Club på tilbud sist vi var der. Men all hel kylling funker jo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...