fredag 24. februar 2012

Festfin Stangekylling med timian- og sitronsmør.

Kylling er veldig sunt og godt, spesielt når en får tak i skikkelige kyllinger! Stangekylling har hatt et godt oppvekstmiljø, de har nesten vokst opp på spa, de. Riktig fôr, skikkelig behandling og så har de ikke blitt manipulert til å vokse fortere enn de skal. Og så smaker de aldeles fortreffelig! Av og til kan du komme over Stangekylling på salg. Da er det bare å hamstre opp og legge i fryseren!
Denne Stangekyllingen er festkledt, med kryddersmør og hvitløk. Prinsippet er det samme som jeg gjør med kalkunen min: legger smøret mellom skinn og bryst, slik at smakene trekker skikkelig godt inn! Det er en del smør i denne oppskriften, men mesteparten ligger igjen i bunnen av formen. Men smaken derimot, den sitter igjen i kyllingen!


Ingredienser:
1 hel Stangekylling, ca 1.5 kg
100 gram smør
1-2 kinesiske hvitløk eller 3-4 fedd
1 sitron
3-4 ss hakket frisk timian
salt og pepper


Vask og tørk hele kyllingen, utenpå og inni. Ha mykt smør i en bolle, eller lunk litt på smøret i mikroen ved 350 watt i 20-40 sekunder. Riv over hvitløken og skallet av en sitron, og ha i hakket timian. Bland sammen. Hvis du ikke får tak i økologiske eller usprøytede sitroner, så vask sitronene godt i lunkent vann med en myk børste. Tørk av før du river skallet.


Lag en lomme mellom skinnet og brystet på kyllingen. Bruk fingrene forsiktig så det ikke går hull. Fyll timian- og sitronsmøret inn i lommen, og klem det forsiktig utover. Del sitronen uten skall i grove biter, og fyll dette inn i buken sammen med ev. rester av smøret. Krydre lett med litt salt og pepper.


Ha kyllingen i en ildfast form med lokk, og stek ved ca 160 grader i 1-1 1/2 time. Øs gjerne med kraften underveis.

Du ser fort om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv inn ved låret på kyllingen. Den er ferdig når saften som pipler ut er klar og ikke rosa.

Server med ris, Risotto Milanese, ovnsstekte poteter eller pasta. Og noen lekre grønnsaker, som sukkererter, broccoli, blomkål osv.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...