Jeg serverte med en lett potetpurè og kokt broccoli, med gulrotstrimler. Så enkelt, lett tilgjengelig og godt!
Du trenger:
150-180 gram breiflabb per person
1 gulrot per person
broccoli etter ønske
Potetpurè til 2:
4 poteter
2 dl ekstralett melk
2 ts smør
Sett ovnen på 190 grader.
Legg fisken på et ildfast fat, for eksempel Ultra Pro grillfat fra Tupperware, eller et annet med lokk.
Krydre med et fiskekrydder du liker, eller litt Maldonsalt og pepper. Jeg fant dette fiskekrydderet på Meny, det smakte nydelig. Men vær obs, det inneholder mye salt.
Skrell potetene, og del de i grove terninger. Kok potetene møre i vann uten salt. Sett fisken i ovnen når du setter over potetene. Fisken skal stå 12-15 minutter.
Slå vannet av potetene. Mos potetene, og spe med varm melk. Bruk ekstra lett melk eller skummet, så blir det sunnere. Smak til med litt salt, et pat teskjeer meierismør og ev litt pepper. Hold varm mens du gjør ferdig resten.
Gulrotstrimler: Skrell en gulrot. Fortsett å "skrelle" gulroten i lange, lekre strimler. Dette fungerer veldig godt med Tupperwares Universalskreller, men alle potetskrellere bør duge.
Når fisken er ferdig, er det bare å servere det hele sammen med kokte grønnsaker etter eget ønske. Her i huset går det mye i broccoli... Det er Juniors favoritt.
En deilig, sunn middag!
1 kommentar:
Hvorfor er lettmelk sunt?
Legg inn en kommentar