mandag 20. februar 2012

Ovnsbakt breiflabb med potetpurè

Fisk er godt, og fisk er sunt. Og fisk kan virkelig varieres i det uendelige! Av og til skal Junior og jeg spise middag alene, og vi må jo forsøke å få inn fisk 2-3 ganger i uken. Så etter jobben sprang jeg innom Meny, og der hadde de nydelig Breiflabb. (Vel, vel, den er jo ikke så nydelig i sin helhet, heldigvis var det bare fileten som lå igjen der...). Som hverdagsmat er dette en veldig enkel og ukomplisert rett, med helt alminnelige råvarer. Breiflabb kan og være fortreffelig festmat, men det tar vi en annen gang.
Jeg serverte med en lett potetpurè og kokt broccoli, med gulrotstrimler. Så enkelt, lett tilgjengelig og godt!


Du trenger:
150-180 gram breiflabb per person
1 gulrot per person
broccoli etter ønske

Potetpurè til 2:
4 poteter
2 dl ekstralett melk
2 ts smør


Sett ovnen på 190 grader.


Legg fisken på et ildfast fat, for eksempel Ultra Pro grillfat fra Tupperware, eller et annet med lokk.


Krydre med et fiskekrydder du liker, eller litt Maldonsalt og pepper. Jeg fant dette fiskekrydderet på Meny, det smakte nydelig. Men vær obs, det inneholder mye salt.


Skrell potetene, og del de i grove terninger. Kok potetene møre i vann uten salt. Sett fisken i ovnen når du setter over potetene. Fisken skal stå 12-15 minutter.
Slå vannet av potetene. Mos potetene, og spe med varm melk. Bruk ekstra lett melk eller skummet, så blir det sunnere. Smak til med litt salt, et pat teskjeer meierismør og ev litt pepper. Hold varm mens du gjør ferdig resten.


Gulrotstrimler: Skrell en gulrot. Fortsett å "skrelle" gulroten i lange, lekre strimler. Dette fungerer veldig godt med Tupperwares Universalskreller, men alle potetskrellere bør duge.


Når fisken er ferdig, er det bare å servere det hele sammen med kokte grønnsaker etter eget ønske. Her i huset går det mye i broccoli... Det er Juniors favoritt.
En deilig, sunn middag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvorfor er lettmelk sunt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...