torsdag 16. februar 2012

Risotto Milanese.

Jeg elsker risotto i alle former, og forsøker stadig nye varianter. Risotto Milanese er en klassiker, laget på god kraft og safran som smakstilsetning. Jeg har det samme utgangspunkt for all risotto, den finner du her.
I utgangspunktet er risotto en rett i seg selv, men jeg bruker det ofte som tilbehør til kjøtt og fisk. Spesielt godt syntes jeg det er til kylling. Og denne variantes med safran syntes jeg passet yppertlig til flere kyllingretter!



Ingredienser:
Ca 2 dl risottoris
2 dl tørr hvitvin (valgfritt, ev 2 dl mer kraft)
ca 6-8 dl kyllingkraft (kyllingbuljong + kokende vann)
½ gul løk
kinesisk hvitløk
1 ts safrantråder
2 ss god olivenolje
2 ss mykt smør
1 dl revet parmesanen
noen timiankvister
ev salt og pepper



Start med å varme opp kraft, eller koke opp vann med buljong i en kjele. Denne
har du stående på plata hele tiden, og holder den varm. I en annen kjele freser du finhakket løk og hvitløk lett i oljen (en tykkbunnet kjele). Tilsett risen og safranen, og la dette være med en stund. Men ikke la det bli brunt, det skal kun bli blankt.
Nå skal du tilsette væsken. Begynn med å tilsette hvitvinen.


Når den har kokt nesten helt inn, tilsetter du væsken i små mengder, 1-2 dl av gangen. La det koke nesten helt inn mellom hver tilsetting av væsken. Når risen er al dente, og all væsken er absorbert, tilsetter du smøret, parmesan, hakket timian, og ev. salt og pepper etter smak.
La risottoen hvile under lokk i et par minutter mens du gjør ferdig den andre maten og fanger mann og barn.

Server straks, og nyt det hele. Se ikke bort i fra at det vanker skryt!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...