Deilig vintervær ute, skiføre og søndag. Hva kan vel være bedre?
Etter en deilig dag ute på ski eller akebrett er det deilig å kryper foran peisen med en kopp varm sjokolade og kanskje en hjemmebakt bolle? Boller og kanelsnurr finner du ved å klikke på navnene, men dette er en en høydare av en sjokoladekopp. Dessverre hadde Sweetpaul nylig en tilsvarende på sin blogg, men jeg lagde den lenge før han (...hehe... ) Her er i alle fall min variant.
Etter en deilig dag ute på ski eller akebrett er det deilig å kryper foran peisen med en kopp varm sjokolade og kanskje en hjemmebakt bolle? Boller og kanelsnurr finner du ved å klikke på navnene, men dette er en en høydare av en sjokoladekopp. Dessverre hadde Sweetpaul nylig en tilsvarende på sin blogg, men jeg lagde den lenge før han (...hehe... ) Her er i alle fall min variant.
Du trenger:
ca 75-100 gram mørk sjokolade
6 dl melk
1/2 vaniljestang
1 ss sukker
lettpisket fløte
ca 75-100 gram mørk sjokolade
6 dl melk
1/2 vaniljestang
1 ss sukker
lettpisket fløte
Brekk opp sjokoladen. Del vaniljestangen på langd, og skrap ut frøene. Ha både frøene og den "tomme" stangen i en kjele, sammen med sjokoladen. Ha over halvparten av melken og sukker etter smak. Varm dette forsiktig opp, det skal IKKE koke. Når sukker og sjokolade er løst opp, tilsettes resten av melken.
Fisk ut vaniljestangen. Denne kan du skylle og la tørke, og bruke den i vaniljesukkeret ditt! Ha den varme sjokoladen i kopper, og topp med lettpisket fløte.
Ta med deg sjokoladen, en fersk eller nyoppvarmet kanelbolle og en god bok i godstolen, og nyyyyt at det er søndag!
Fisk ut vaniljestangen. Denne kan du skylle og la tørke, og bruke den i vaniljesukkeret ditt! Ha den varme sjokoladen i kopper, og topp med lettpisket fløte.
Ta med deg sjokoladen, en fersk eller nyoppvarmet kanelbolle og en god bok i godstolen, og nyyyyt at det er søndag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar