tirsdag 28. februar 2012

Scones

Scones er enkelt, godt, og kan lages over alt. De er uten tvil best nystekte, men er så kjappe å lage at du kan bake de over alt. Også på hytta, faktisk! Du trenger ikke stort av utstyr eller ingredienser heller, så det er bare å bake i vei!
Jeg bodde en periode på 90-tallet i London, og en av favorittfrokostene var ferske scones fra bakeren på hjørnet. De smakte best rett ut av posen på vei hjem, men var det en bit igjen når jeg kom hjem, var de gode med litt engelsk jam på også. Tradisjonelt serveres det scones til søndagens “Cream tea”.
Te, scones, clotted cream og jam. Nydelig! Det er vel i utgangspunktet ganske umulig å få fatt i Clotted cream her, men kremfløte fungerer fint!
I går satt jeg og så på TV, hvor de reklamerte for Toro scones. Og ble så lysten på scones, at jeg bakte de i dag… Nam, sier nå jeg!


Finn frem:
250-280 gram hvetemel
50 gram sukker
1 ½ ts bakepulver
80 gram kjøleskapskaldt smør
1 egg
1 ts vaniljesukker (eller vaniljeekstrakt)
ca 1 dl melk, gjerne helmelk

Bland sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Bruk en visp, gjerne ballongvisp, og pisk ingrediensene sammen. Dette blander det tørre, samtidig som du slipper å sile melet! Kutt det kalde smøret opp i små terninger, og smuldre dette inn i det tørre. Resultatet skal likne på grove brødsmuler. Bland lett sammen egg, melk og vaniljeekstrakt. (bruker du vaniljesukker, blander du det sammen med det tørre). Ha det våte over i det tørre, og bland lett sammen. Ha deigen over på en melet flate, og elt den lett sammen noen ganger. Ikke arbeid for mye med deigen.

Nå kan du enten dele den i 10 emner som du triller til kuler og flater ut noe, eller klappe ut deigen og stikke ut 10 emner som er ca 6-7 cm i diameter.

Sett de på en stekeplate med bakepapir eller silikonunderlag, pensle lett med melk, og stek i ca 15 minutter ved 190 grader. De skal være lett brune når de er ferdige. Sjekk med en kakenål i midten at de er ferdige, for sikkerhets skyld.

Avkjøles på rist, og nytes ganske umiddelbart! Fantastiske å servere til en enkel venninnesammenkomst, eller til kaffen en hyggelig formiddag! Jeg serverte med krem og rørte bringebær.


Kos dere!

3 kommentarer:

Lars Morten Hagerup Ravneng sa...

Her har du en side med diverse måter å lage clotted cream på:-) Har ikke prøvd, men har veldig lyst. Scones, clotted cream, jam og te er så sinnsykt digg;-)

Lars Morten Hagerup Ravneng sa...

http://www.theculinarylife.com/?s=clotted+cream
Legge ved linken er kanskje en idé:-P

Cathrine Møller Øyen sa...

Takk for kommentar, og takk for tips! Det finnes flere måter å lage erstatning for Clotted Cream, men jeg skal jammen prøve den lenken du la ved. Gi beskjed om du prøver den først!
Cathrine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...