onsdag 22. februar 2012

Grove vafler.

Jeg forsøker å ikke servere kaker og bakst til stadighet, men av og til er det hyggelig å servere litt, både til store og små. Dessverre er det ofte slik at mat er knyttet til kos og sosial hygge, og det er jo litt trist at vi forbinder hygge og mat så lett sammen...
En måte å løse noe av problemet på, er å finne sunnere alternativer i hverdagen. Da kan en kanskje tillate seg litt ekstra av og til. Dette er gode hverdagsvafler, hvor halvparten av melet er byttet ut med grovt mel. Men de smaker like godt, og ungene... Ja de klagde ikke!!

Du trenger:
4 dl skummet melk
4 egg
0,5 dl Vita hjertegod flytende
eller liknende
3 dl sammalt hvete
3 dl hvetemel
½ - 3/4 dl sukker/rårørsukker
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt

Bland sammen det våte i en bolle. Bland det tørre samme i en annen. Ha det tørre over i det våte, og rør med for eksempel en ballongvisp til du får en jevn og glatt røre uten klumper. Mål av tørre varer i desiliter er jeg i utgangspunktet ikke noe fan av, men dette fungerte fint. Likevel, om du må justere noe, tilsett mer melk eller mel.

Røren er klar til å stekes med en gang, men den kan godt stå og godgjøre seg litt. I mitt jern var det ikke noe behov for å smøre. Bare sørg for at jernet er godt og varmt når du begynner å steke, og ikke åpne det for tidlig for å sjekke. Da kan det sikkert sette seg fast. Anbefaler på det varmeste vaffeljernet til Wilfa, det sitter stort sett ingen ting fast, og det lyser rødt mens det steker og grønt når det er ferdig/klart til bruk. Supert!

La vaffelplatene ligge på en rist til du har stekt opp nok til å servere. Server med rørte bringebær eller annet syltetøy, brunost eller hva du måtte ønske!

Sjekk det flotte serviset fra Kähler! Alt ser jo bedre ut med et slikt servise!

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Grove vafler lages titt og ofte her, gjerne til hverdags og de puttes i matpakken med. Med havregryn, fint sammalt mel og lite sukker i har jeg null dårlig samvittighet for det. Lager ofte rør for to dager og lar står i mugge med lokk i kjøleskapet. Da er det så lettvint at det til og med kan bli nystekte vafler til hverdagsfrokost :)

Cathrine Møller Øyen sa...

Det hørtes digg ut! Skal jammen prøve med havregryn. Har en gutt her som gjerne skulle ha spist vafler til alle døgnets tider.
Takk, Elisabeth!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...