Jeg har ikke tatt noen nye bilder av pannekaker siden i høst, og de ble stekt og fortært på tur. Så jeg lenker til det innlegget her. Da kan du også oppskriften på tradisjonell pannekakerøre.
Men jeg vil også legge ut oppskrift på en sunnere variant av pannekaker, nemlig med et innslag av grovt mel. Litt mer fiber, litt sunnere, og likevel like godt. Jeg har hatt mange av ungene i gata til middag på disse pannekakene, og ingen har klaget over at de er grove eller smaker annerledes. Du trenger da ikke si noe, gjør du vel?
Ta gjerne pannekakene med ut i naturen! Da får du kombinert middag med aktivitet, og her hvor jeg bor skinner sola! Du trenger ikke stormkjøkken heller, bare en stekepanne som tåler å stå over et bål.
Du trenger:
1,5 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvete
5 dl melk (jeg bruker ekstra lett)
4 egg
½ ts salt
Bland melet. Rør ut melet med halvparten av melken. Rør til du har en klumpfri røre, før du blander i resten av melken. Ha så i eggene, ett av gangen til det er rørt ut. Ha i salt til slutt. Hvis du vil slippe å smøre pannen, kan du ha i 2-3 ss smeltet smør. Hvis ikke må du kanskje smøre pannen noe. Stek i vei på middels varme, og er du kul, snur du pannekaken i lufta!1,5 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvete
5 dl melk (jeg bruker ekstra lett)
4 egg
½ ts salt
Nyt pannekaker i dag uansett hvor du er, gjerne med rørte bringebær på!
God middag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar